Torsdagen startet i pluss på Oslo Børs, men nå peker pilen ned. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 580,99 poeng, ned 0,85 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,4 milliarder kroner.Norske Skog jobber hardt for å få til en ordning med obligasjonseierne, og går tilbake 5,98 prosent til 1,73 kroner. Songa Offshore fortsetter ned 6,25 prosent til 0,30 kroner etter å ha blitt sablet ned etter den omfattende finansieringspakken som ble annonsert denne uken.Olje/StatoilOljeprisen er oppe i årsbeste, og får torsdag drahjelp av mindre lagerbygging enn ventet i USA og gårsdagens melding om at et møte mellom flere OPEC- og non-OPEC-land er satt opp i Doha i Qatar 17. april, der produksjonsfrys blir temaet.- Dette blir en oppfølging av møtet som ble holdt mellom Qatar, Saudi-Arabia, Russland og Venezuela, sier Qatars oljeminister Mohammed Bin Saleh Al-Sada. Et fat Nordsjøolje omsettes nå for 41,05 dollar, opp 1,79 prosent. Statoil klatrer 1,15 prosent til 132,20 kroner.Norges BankNorges Bank har i dag besluttet å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,50 prosent. Beslutning er i høy grad som ventet. Alle analytikere spurt av Reuters ventet et kutt.- Vekstutsiktene for norsk økonomi er noe svekket, og vi venter at prisveksten etter hvert vil avta. Styringsrenten settes derfor ned. Slik vi vurderer utsiktene, kan styringsrenten bli satt ytterligere ned i løpet av året, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en kommentar.Wall StreetSentralbanksjef Janet Yellen og Federal Reserve holdt som ventet styringsrenten uendret da et todagers rentemøte ble avsluttet i går. Fed kuttet samtidig utsiktene for videre renteoppgang i år, og ser nå for seg to hevinger mot tidligere fire.Sistnevnte trekk har bidratt til å øke risikoappetitten i markedet igjen.NorecoHøyt oppe på vinnerlisten finner vi Norwegian Energy Company (Noreco) som stiger hele 17,46 prosent til 54,50 kroner.Styreleder Riulf Rustad har gjennom heleide selskap Ousdal AS kjøpt 127.770 Noreco-aksjer til kurs 47 kroner. Rustad kontrollerer etter dette 157.975 Noreco-aksjer og har rett til å kjøpe eller tegne seg for ytterligere 100.000 aksjer.AxactorØystein Stray Spetalen-dominerte Axactor har inngått en avtale om å kjøpe en portefølje fra en spansk finansinstitusjon. Utestående balanse er på 221 millioner euro. Porteføljen er på over 25.000 åpne krav.Axactor betaler rundt 6,9 prosent av utestående.Aksjen stiger fire prosent til 1,82 kroner.