<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sunnmøring: - Tyngden er gevinst

Knut Flakks nedsalg i Hexagon frigjør nå nesten 170 millioner kroner. Ålesunderen mener salget bidrar til å rebalansere porteføljen.

    Publisert 1. mars 2016 kl. 08.20
    Oppdatert 1. mars 2016 klokken 08.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 217 ord

    Mandag morgen ble det kjent at Mitsui & Co. går tungt inn i Hexagon Composites, og at de to selskapene også har inngått en avtale om strategisk samarbeid.Samtidig ble det meldt at styreleder Knut Flakk, som frem til nå har vært største aksjonær, selger seg ned i selskapet. Mitsui har nemlig parallelt inngått en separat avtale med Flakk-kontrollerte Investment AS om kjøp av 8.333.321 Hexagon Composites-aksjer til en kurs på 20 kroner.Salget betyr at Flakk Investment nå sitter igjen med 34.282.667 Hexagon-aksjer, tilsvarende 20,57 prosent av selskapet. Knut Flakk og nærstående vil etter dette eie 36.095.717 aksjer, tilsvarende 21,66 prosent.Les også: Hexagon-sjefen: - Vi vil jobbe tett- Så klart det er en hyggelig gevinst. Kostpris er betydelig lavere, og tyngden er gevinst, sier Flakk til avisen.- Det er en veldig fornuftig pris i forhold til der vi befinner oss i dag, og markedet har svart med å reagere positivt, sier ålesunderen, som nå har planer om å betale ned litt gjeld og bruke den tilgjengelige kapitalen i andre deler av selskapet, som også er inne i sunnmørsbedrifter som ullvareprodusenten Devold, vindusprodusenten H-vinduet, byggsystemvirksomheten Isolaft og reiselivsvirksomheten 62 grader nord.- Salget bidrar til å rebalansere porteføljen vår, ettersom Hexagon er blitt dominerende etter den sterke verdiutviklingen. Samtidig blir vi med videre som en sentral og viktig investor, sier Flakk til DN.