- Tiden for Yahoo er over

Analytiker mener at teknologiselskapet er gårsdagens historie og at ingen vil kjøpe det.

Tiden for Yahoo er over og fra et fundamentalt ståsted vil ingen være interessert i å kjøpe selskapet, inkludert Microsoft, sier Trip Chowdhry, leder for Global Equities Research, ifølge CNBC.Det uttaler han etter forrige ukes nyheter om at kilder mener at Microsoft snuser på Yahoo .- Jeg tror at Microsoft kan være interessert i å delta med andre for å sammen kjøpe Yahoo, slik at de kan opprettholde deres kontroll og samtidig fortsatt kunne ha deres Bing søkemotor hos Yahoo, sier han.Yahoo og Microsoft inngikk en avtale i 2009 hvor Microsoft betaler Yahoo en prosentandel av inntekter fra Bing-annonser som kommer inn via Yahoo sine plattformer.Chowdhry mener at det eneste selskapet som kan være interessert i å kjøpe Yahoo fra et rent fundamentalt ståsted er Alibaba, hvor Yahoo per i dag har en eierandel som er verdsatt til nesten 24 milliarder dollar.Yahoo er per i dag verdsatt til rundt 32,5 milliarder dollar. Justerer man for deres eiendeler i Alibaba er denne verdien imidlertid på kun 6 til 8 milliarder dollar.Microsoft har tidligere forsøkt å kjøpe Yahoo. Den gangen ble Yahoo verdsatt til 48 milliarder dollar.