Tror store gevinster frister til å lukke øynene

Korrupsjonsekspert Tina Søreide ved NHH stiller spørsmål ved om myndighetene vegrer seg for å ta tak i mistanke om korrupsjon.

Børs

– Det er jo slik at jo mer norske statseide selskaper tjener ute, desto mer statlige inntekter kan regjeringen innkassere. Kan det gi regjeringen lavere tilbøyelighet til å reagere mot mistanker om forretningsoperasjoner som ikke er helt i samsvar med norsk ånd om redelighet og industriens samfunnsutviklende rolle, spør Tina Søreide, korrupsjonsekspert og professor ved Norges Handelshøyskole (NHH), ifølge DN.Næringsminister Monica Mæland sier til DN at hun synes kritikken fra Søreide er «urimelig».– Søreides påstand er helt urimelig. Det kan ikke være tvil om at staten som aksjeeier følger opp når det oppstår saker der det er mistanke om korrupsjon. Det gjør vi i eierdialogen og innenfor de rammene aksjeloven og retningslinjene for god eierstyring setter, skriver Mæland i en epost og legger til:– Korrupsjon ødelegger mennesker, selskaper og samfunn.

korrupsjon
monica mæland
tina søreide
statlige selskaper
Nyheter
Børs