Daily Mail vurderer å kjøpe Yahoo

Den britiske avisa Daily Mail vurderer å kjøpe det amerikanske internettselskapet Yahoo.

Ifølge The Wall Street Journal har avishuset kontaktet flere andre interessenter med tanke på å legge inn et bud. En talsmann for Daily Mails nettavis sier at forhandlingene er i en svært tidlig fase, og det er ikke sikkert at det vil komme noe tilbud i det hele tatt.Yahoo har ikke kommentert utspillet fra Daily Mail. Det amerikanske selskapet er under sterkt press for å få fart på omsetningen. Starboard Value, som er en stor eier i nettselskapet, ønsker et skifte i ledelsen.Tidligere i år måtte Yahoo si opp 1.700 ansatte, eller 15 prosent av arbeidsstokken, sammen med flere prosjekter i selskapet som administrerende direktør Marissa Mayer anså som ulønnsomme. Det gjaldt blant annet en streamingtjeneste som ble sett på som Yahoos svar på Netflix og YouTube.Starboard Value gjorde det klart i februar at de ønsket å få avsatt Mayer og styret i Yahoo. Det er det tredje forsøket på å fjerne ledelsen i Yahoo siden 2008, alle ledet av ulike aksjonærer som er frustrert over de gjentatte forsøkene på å snu den negative utviklingen i selskapet.Yahoos virksomhet har falt etter at Mayer tok over, samtidig som annonsørene pøser penger inn i digital markedsføring, det meste til rivalene Google og Facebook.Aksjene i Yahoo har falt med rundt 30 prosent siden slutten av 2014, og situasjonen har satt Mayer under stadig mer press for å gjøre drastiske tiltak.


Les også