Poppe, Cornelius

Deloitte: - Kan ikke gå inn i Vimpelcoms styrearbeid

Deloittes gransking av Telenor sier ikke noe om hvorvidt Telenors utsendte har opptrådt i henhold til god styreskikk som styremedlemmer i Vimpelcom.

Det sa granskingsleder Anne Helsingeng da hun fredag presenterte rapporten fra Deloitte om hvordan Telenor har håndtert mistankene om korrupsjon i Vimpelcom, hvor Telenor har vært medeier.Tre styremedlemmer i Vimpelcom som ble nominert av Telenor, har vært med i beslutningsprosessene i saken.– Vi kan ikke gjøre en vurdering av om de Telenor-nominerte styremedlemmene har opptrådt i henhold til god styreskikk i disse prosessene, sier Helsingeng.– Skulle vi hatt meninger om det, måtte vi hatt tilgang til alt som finnes av styredokumentasjon fra Vimpelcom. Det er ikke dokumenter som vi har tilgang til. Vi måtte også ha intervjuet styremedlemmer fra Vimpelcom, og vi måtte ha snakket med ledelsen, sier hun.Hun påpeker likevel at Deloitte ser at de tre har engasjert seg.– Vi ser at de har vært aktive og etterspurt såkalt FCPA-rådgivning, det vil si at de har spurt om transaksjonene er i henhold til amerikansk korrupsjonslovgivning, og har fått bekreftet at det er de, sier Helsingeng.Vimpelcom inngikk i februar et forlik med amerikanske myndigheter der selskapet innrømmet at personer i ledelsen hadde misledet styret om FCPA-rådgivningen. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også