Adm. direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet Roald, Berit

Disse aksjene styrer hun unna

Folketrygdfondet har nå igjen begynt å kikke på utvalgte oljeaksjer.

Sjefen for Folketrygdfondet, Olaug Svarva, har begynt å kjøpe utvalgte oljeaksjer. Men enkelte oljeaksjer skygger hun imidlertid unna, skriver Dagens Næringsliv.Fondet fikk i fjor en avkastning på 6,95 prosent, 0,48 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen det måles mot. Halvparten av pengene er plassert i det norske aksjemarkedet.Folketrygdfondet har ifølge avisen siden vinteren 2014 hatt en undervekt i oljerelaterte aksjer, det vil si at det har mindre av denne typen aksjer enn referanseindeksen. Det er oljeselskaper, i første rekke DNO, og riggselskaper som er hovedårsaken til at aksjeporteføljen slo markedet ifjor, viser årsrapporten.- Undervekten har vært betydelig, spesielt innenfor hard assets, som rigg og supply, sier Svarva til DN.I fjor begynte imidlertid fondet å vekte seg opp i oljerelaterte selskaper som er «asset light».


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også