DNB fikk ikke beskjed av Halvorsen om å avvikle tilbudet

Finansdepartementet ga DNB kun beskjed om å slutte med å reklamere for diskre banktjenester, til tross for at Kristin Halvorsen mener hun ga klar beskjed om å slutte med tjenestene.

Kristin Halvorsen - Foto - Scanpix
Børs

– Beskjeden fra meg var veldig tydelig, sier Kristin Halvorsen til NRK.Halvorsen var finansminister da DNBs filial i Luxembourg i 2007 ble kritisert for å tilby «diskrete» banktjenester, og har denne uken sagt at hun er overrasket over at banken ikke avviklet tjenestene.Men beskjeden til banken fra byråkratene i hennes eget departement var ikke at DNB skulle avvikle tilbudet – kun stanse markedsføringen av det, bekrefter fungerende kommunikasjonsdirektør i Finansdepartementet, Eva Karin Dahle Rabben.– Det Kristin Halvorsen den gangen rykket ut mot var vår bruk av begreper på vår hjemmeside. Den ble omgående ryddet opp i. I så måte tok vi finansministerens utspill på det tidspunktet på alvor, sier konsernsjef i DNB, Rune Bjerke.På spørsmål om Halvorsen selv burde fulgt opp ovenfor DNB, svarer hun at det er embetsverkets oppgave å følge opp bestillinger fra statsråden.– Det skjer aldri at finansministeren selv ringer med et oppdrag til Finanstilsynet. Uansett sa DNB offentlig at de skulle gå gjennom alle forhold, sier hun.Hun sier også at hun ga klar beskjed til embetsverket om at hun ville ha en avvikling av tilbudet og ikke bare av reklamen for det.

panama papers
dnb
kristin halvorsen
Nyheter
Børs