Han er på hedgefond-toppen i London

Vidar Kalvøy er porteføljeforvalter i det internasjonale hedgefondet Horizon Asset i London. Det er det langt fra alle som lykkes med.

The Union and England flags fly over a souvenir shop on Westminster Bridge in London, with the Elizabeth Tower, containing the famous Big Ben in the background.

Forvalter Vidar Kalvøy i Horizon Asset er en av få nordmenn som har nådd til topps blant hedgefondene i London. Ny rapport viser at flere fond måtte legge ned i 2015 enn under finans­krisen, skriver Dagens Næringsliv.- London er et knutepunkt globalt for hedgefond. Derfor var det naturlig å slå seg ned her, sier Kalvøy til avisen, og forteller at han bruker all tid på å gjøre gode investeringsbeslutninger.For det er langt fra alle hedgefond som lykkes. Ifølge analyseselskapet Hedge Fund Research, gjengitt av Financial Times, måtte nesten tusen hedgefond globalt gi opp og sende pengene tilbake til kundene i fjor. Det er det høyeste siden 2007.Kalvøy vil overfor DN ikke kommentere Horizon Assets strategi konkret, men peker på at hedgefond-bransjen har fellestrekk som gjør at betydelige milliardbeløp blir samlet i de beste fondene.De største fondene tiltrekker seg mest ny kapital fordi de har fordelen av å være etablerte i markedet, samt at forvaltningsselskapets største inntektskilde ofte er «performance fee», utregnet som en andel av overskuddet i fondet, noe som gjør at fondene låner penger og tar mer risiko. I tillegg er det veldig små marginer på enkelthandlene som gjøres i et hedgefond, noe som også er et argument for å låne mer.Kalvøy vil ikke ut med hvor store verdier han forvalter, men sier fondet har en relativt lite risikopreget eksponering i aksjemarkedet.- Vi har i praksis samme eksponering i long og short. I løpet av 15 år har vi hatt positiv avkastning hvert år, bortsett fra i 2004. Selv under finanskrisen i 2008 tjente Horizon penger, sier han til DN.