Han tvinger Goldman til å kutte kostnader

Konsernsjef Lloyd Blankfein ser seg nødt til å presse gjennom betydelige kostnadskutt.

Publisert 15. april 2016 kl. 11.52
Oppdatert 15. april 2016 klokken 11.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
Lloyd Blankfein. (AP Photo/Susan Walsh)
Goldman Sachs vil komme til å gjennomføre de største kostnadskuttene banken har sett på mange år, sier to kilder, ifølge Bloomberg.Til tross for at banken ofte er vurdert som den mest konkurransedyktige blant investeringsbankene har de blitt sterkt påvirket av lave inntekter fra handel i finansprodukter og rådgivning for selskaper.Blant annet uttaler kildene til nyhetsbyrået at banken har kuttet bort mange supportstillinger den siste tiden og samtidig lagt store begrensninger på pengebruk innen reise, hotell og annet for de ansatte.Bankanalytikere venter at investeringsbanken kommer til å oppleve et inntektsfall på hele 37 prosent for 2016, sammenlignet med året i forveien.Samtidig ventes blant annet bankanalytiker Betsy Graseck i Morgan Stanley at utgiftene i banken vil falle med 29 prosent, sammenlignet med året i forveien.- Vi kan gjøre betydelig mer på kostnadssiden om vi bli nødt til det, uttalte konsernsjef Blankfein på en konferanse i februar, ifølge Bloomberg.Banken har blant annet den siste tiden fokusert på å kutte utgifter ved å ansatte flere lavlønnede person med mindre erfaring, og samtidig redusere antallet høytlønnede partnere.