Matteo Renzi. AP Photo

Hedgefond: - Italia har store problemer

Europas fjerde største økonomi har store problemer med råtne lån.

Italienske banker må finne ut hvordan de skal håndtere råtne lån på hele 300 milliarder euro, sier en hedgefondforvalter basert i Milano, ifølge CNBC.- Situasjonene for de italienske bankene holder oss oppe om natten, sier Joseph Oughourlian, i Amber Capital, ifølge nyhetsbyrået. Italienske bankaksjer har falt mye etter at den europeiske sentralbanken valgte å etterspørre mer informasjon relatert til bankenes eksponering mot dårlige lån.- Jeg tror italienske bankaksjer vil svinge mye i 2016, sier forvalteren videre.Også Stefano Prosperi, leder for Kairos Investment Management, er skeptisk til situasjonen i Italia.- Italia er det landet i Europa som presterer dårligst og vi tror ikke det er et smart tidspunkt å satse nå, der basert på en makroøkonomisk analyse, sier Prosperi, ifølge nyhetsbyrået.Nylig skrev Hegnar.no at myndighetene i Italia har lovet å stille med en redningspakke på fem milliarder euro, som skal polstre opp landets banker.Fondet har fått navnet «Atlante», visstnok etter den greske guden Atlas som ble dømt av Zevs til å bære verden på skuldrene sine


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også