Hofseth BioCare henter drøye 23 millioner kroner

toppsjef, biotek, sunnmøring

Hofseth BioCare hentet rett før helgen over 20 millioner kroner. Pengene skal brukes til å utnytte utvidelsen av Midsund-anlegget.

Hofseth BioCare har nå gjennomført en rettet emisjon på 23,6 millioner kroner, opplyste selskapet i en melding fredag kveld.Det er i emisjonen utstedt 11.800.000 nye aksjer i selskapet, til en tegningskurs på 2,00 kroner per aksje.Emisjonen var rettet mot visse eksisterende aksjonærer og eksterne investorer.Av de 23,6 millioner kronenen er cirka 12,9 millioner kroner i kontanter, og cirka 10,7 millioner kroner kommer gjennom kovertering av gjeld.Styret vil foreslå en reparasjonsemisjon for å begrense den utvannende effekten til den rettede emisjonen."Den rettede emisjonen vil styrke selskapets evne til å utnytte den pågående utvidelsen av Midsund-anlegget", skriver selskapet.Opptrapping av produksjonen er panlagt å starte i juni 2016.Les hele meldingen her.