Island Drilling taper tre milliarder - må be om nåde

Har tatt milliarder i nedskrivninger og har ikke jobb før i 2019. Nå må de trygle bankene om hjelp.

Det lille norske riggselskapet Island Drilling har én rigg, «Island Innovator», som nå er uten oppdrag frem til andre halvår 2019. Ifølge selskapets fjerdekvartalsrapport tar de nedskrivninger på riggen på mer enn tre milliarder kroner, og utraderer dermed egenkapitalen, skriver Dagens Næringsliv.Island Drilling har ifølge avisen imidlertid fortsatt likvider nok til å forsøke å få til en avtale med kreditorene og unngå en konkurs.Rigganalytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier skjønner ikke hvorfor långiverne skal gi et høyt belånt riggselskap og ingen inntekter en livsbøye.- Det er et godt spørsmål, særlig ettersom selskapet kun har én rigg. Det er begrenset med systemverdier, så det er kanskje mer nærliggende å lure på om bankene vil være med, sier Daul til avisen.- Det store spørsmålet med mange av disse riggene er om de kommer tilbake i drift i det hele tatt. Reaktivering kan være kostbart, og det er langt fra sikkert om mange selskaper har mulighet til dette, påpeker han.Island Drilling-sjef Roger Simmenes erkjenner at det er utfordrende tider, men har tro på at det finnes en løsning.- Det vil alltid være krevende forhandlinger, men det er positiv tone, og vi er helt klare på at vi skal få til å finne en løsning, sier han til DN.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker