- Norden kan være svaret ved Brexit

Leder for Nasdaq mener Norden kan bli et godt alternativ for investorer dersom Storbritannia trekker seg ut av EU.

- London peker diskusjonen om en Brexit i retning av at antall børsnoteringer avtar. Situasjonen er imidlertid ganske ulik i Norden hvor diskusjonen virker å ha en mindre påvirkning, sier Adam Kostyal, leder for børsnoteringer i Europa i Nasdaq, ifølge Bloomberg.Kostyal venter hele 60 børsnoteringer i de nordiske landene i 2016 og mener dermed markedene burde vekke mer interesse blant utenlandske investorer.- Det nordiske børsmarkedet er veldig motstandsdyktig. I motsetning til andre europeiske markeder, eller globale markeder generelt, føler vi at det finnes et bra økosystem som støtter selskaper som vil på børs, sier han videre.Totalt ble nærmere 100 nye selskaper børsnotert i det nordiske markedet i 2015.Så lenge renten fortsatt holdes lav, hvilket bidrar til lav avkastning på investeringer i gjeld og obligasjoner, vil investorers appetitt i aksjemarkedet opprettholdes.Det optimistiske aksjemarkedet har bidratt til at de siste børsnoteringene kan se tilbake på en fin opptur siden de gikk på børs.Blant disse er spillselskapet LeoVegas AB og helseselskapet Humana AB. Også den noe større noteringen av Tobacco Group i Danmark har steget etter at de hentet 3,6 milliarder danske kroner i sin børsnotering i februar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også