Norwegian viser vei på børsen

Onsdag peker pilen opp.

Børs

Det har vært en positiv onsdag på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 564,65 poeng, opp 0,86 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,2 milliarder kroner.- Sterke makrotall (PMI-tall) fra Kina bidro til oppgang i Asia i natt. Dette er andre gang denne uken at viktige makrotall fra Kina overrasker positivt. Det er naturlig å anta at de europeiske børsene, inkludert Oslo Børs, vil påvirkes positivt av de kinesiske tallene, skriver analysesjef Roger Berntsen i onsdagens rapport fra Netfonds.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 38,78 dollar, opp 2,4 prosent.Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil gjentok under konferansen Subsea Valley onsdag​ at markedet trolig vil se ytterligere ett år med fall i investeringene innen olje og gass i 2017.- For første gang i historien ser vi to år på rad med betydelig fall i investeringene, og jeg mistenker at 2017 kan bli et tredje år med fall som utvider rekorden, sa Sætre ifølge TDN Finans.Statoil klatrer 1,31 prosent til 124,20 kroner.NorwegianØkende etterspørsel blant både forretnings- og fritidsreisende påvirker Norwegians passasjertall positivt i mars . Totalt fløy nærmere 2,2 millioner passasjerer med Norwegian denne måneden, en økning på 27 prosent.Analytiker Kenneth Sivertsen i SEB omtaler ifølge TDN Finans tallene som veldig sterke. - Sammenlignet med tallene for i fjor, er det selvfølgelig trukket opp av tidspunktet for påsken i år og pilotstreiken i fjor. I sum ser det likevel utrolig sterkt ut. Både estimatene og aksjen skal opp, slår Sivertsen fast.Norwegian har lagt på seg 4,11 prosent og omsettes nå for 339,40 kroner.NELStrata Marine & Offshore AS, et selskap kontrollert av styremedlem Øystein Stray Spetalen, kjøpte i går en million aksjer i NEL til kurs 3,60 kroner per aksje.Selskaper kontrollert av Spetalen eier etter transaksjonen 75.211.285 aksjer i NEL, tilsvarende 11,05 prosent av totalt antall aksjer i selskapet.Styrets leder Martin Nes og CFO Lars Christian Stugaard har imidlertid solgt seg ut av selskapet.Ifølge DN har Spetalens investeringer i de tre børsnoterte selskapene Saga Tankers, Clavis Pharma (i dag Weifa) og Diagenic (i dag NEL), som alle hadde store fremførbare underskudd, fått alarmklokkene til å ringe hos Skatteetaten.Hegnar.no skrev høsten 2014 om hvordan Øystein Stray Spetalen bygger sitt eget skatteparadis - i Norge.Den gang kom det frem at Skattemyndighetene har flere hjemler som kan brukes til å nekte fradrag for fremførbart underskudd.I dag faller NEL 7,04 prosent til 3,17 kroner.AkastorNewtyn Management, LLC har ifølge en børsmelding kjøpt 4.341.234 aksjer i Akastor. Ny beholdning er 42.656.327 aksjer, tilsvarende 15,57 prosent av selskapet.Akastor stiger 3,06 prosent til 8,76 kroner.

Norwegian
børs
nel
Nyheter
Markedskommentarer
Børs