Statoil investerer milliarder av kroner

Statoil går i dag inn på det tyske havvind-markedet ved å kjøpe en andel på 50 prosent i havvindparken Arkona. Statoil og E.ON kunngjør også endelig investeringsbeslutning for prosjektet, som har en kapasitet på 385 megawatt.Samlede investeringer i prosjektet anslås til i overkant av 1,2 milliarder euro, eller 11,1 milliarder kroner. Det kommer det frem i en melding fra Statoil.Havvindparken Arkona vil forsyne inntil 400.000 hjem i Tyskland med fornybar energi, noe som gjør den til et av de største utbyggingsprosjektene innen havvind i Europa i dag.- Vi er glade for å kunngjøre vår beslutning om å bygge ut dette store havvind-prosjektet sammen med E.ON. Denne investeringen er i tråd med vår strategi om gradvis å supplere vår olje- og gassportefølje med lønnsom fornybar energi og andre lavkarbonløsninger, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre i en melding.Med Arkona øker den totale produksjonskapasiteten for prosjektene i Statoils havvind-portefølje med rundt 50 prosent og selskapets egen produksjonskapasitet innen havvind med 65 prosent.Vindprosjektene har nå en samlet kapasitet på over 1100 MW, og kan forsyne over én million europeiske hjem med fornybar energi.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også