Flere SAS-flygninger tross flyavgiften

SAS har satt opp en lang rekke nye avganger i vinter til tross for protestene mot den nye passasjeravgiften og frykten for svekket salg av flybilletter.

I høringsuttalelsen om flyavgiften som trer i kraft på onsdag, skrev SAS at avgiften ville gi fallende etterspørsel og lavere lønnsomhet, noe som i første omgang ville gi færre ruter og kutt i eksisterende ruter.I stedet setter flyselskapet inn 270.000 nye seter i det fem måneder lange vinterprogrammet. Passasjermengden tilsvarer 1.500 fulle SAS-fly, skriver Aftenposten. Men trafikkøkningen har en forklaring, ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS:– Vi har generelt sett god etterspørsel etter billetter her i landet. Derfor kan vi øke kapasiteten. Dette vinterprogrammet ble planlagt før innføringen av avgiften ble besluttet. Det betyr at det er knyttet en viss usikkerhet til hvordan markedet responderer til dette. Svikter volumgrunnlaget, må vi korrigere oss og trekke ned ruteprogrammet, sier Johansen.Han understreker at de har uttalt seg kritisk til avgiften på vegne av hele luftfartsbransjen.– Jeg tror andre selskaper kan ha større problemer med denne avgiften enn vi. Vi ser det er en vekst i salget og spesielt blant de forretningsreisende, men vi er spent på passasjerutviklingen fremover, sier Johansen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også