- Hundre tusen finansstillinger kan forsvinne

Den britiske finansministeren advarer mot hva som kan skje dersom Storbritannia trekker seg ut av EU.

Børs

Titusener av jobber innen finanssektoren i London kan gå tapt dersom Storbritannia velger å trekker seg ut av EU, sier George Osborne, landets finansminister, ifølge Financial Times.Han refererer til en ny studie som viser at rundt 100.000 finansjobber i London er direkte koblet til EU, og at ytterligere 185.000 finansjobber er indirekte koblet til unionen.Hele 33 prosent av arbeidskraften innen finanssektoren i London er dermed koblet til EU.Totalt representerer eksportinntektene fra den britiske finansindustrien 69 milliarder pund, tilsvarende 818 milliarder norske kroner.- London kan miste sitt fotfesteDet er godt kjent at London kan bli rammet hardt av en eventuell Brexit.Lederen for Deutsche Bank tror The City kan miste sitt fotfeste som finanssentrum dersom landet bryter ut av EU.- Det vil bli rart å handle europeiske statsobligasjoner og valuta utenfor EU i en europeisk bank, har han tidligere uttalt til Finansavisen.Ifølge ulike medier viser meningsmålinger at opinionen er delt på midten. Samtidig er det rundt 20 prosent som ikke har bestemt seg.Britene holder folkeavstemning 23. juni om hvorvidt de skal bli værende i EU. 

london
finans
arbeidsmarked
brexit
Nyheter
Børs