Norwegian tar levering av stadig nye fly. Fredag kom meldingen om at selskapet planlegger å hente 349,1 millioner dollar, snaut 2,9 milliarder kroner, gjennom såkalt dobbel ETC-finansiering, skriver Dagens Næringsliv.Dobbel ETC, eller Enhanced Equipment Trust Certificate, er ifølge avisen navnet på en slags obligasjon som består av x-antall fly som er pakket sammen og selges til investorer. Investorene låner i praksis penger til Norwegian og får sikkerhet i flyene. Det er ti Boeing 737–800 som skal finansieres på denne måten.- Hvis Norwegian lykkes i å gjøre en dobbel ETC, åpnes et stort gjeldsmarked som er attraktivt for flyfinansiering, sier analytiker i SEB, Kenneth Sivertsen.Dette blir ifølge avisen i så fall første gang Norwegian benytter akkurat denne typen finansiering. Tidligere har de gjort noe lignende, men det var en privat plassering mot institusjonelle investorer.Finansdirektør i Norwegian, Frode Foss, ønsker ikke å kommentere finansieringen overfor DN før den er gjennomført.