Orkla overbeviser

Konsernet slo forventningene i første kvartal.

Orkla ASA melder om et resultat etter skatt på 1.116 millioner kroner i 1. kvartal 2016, mot 640 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 774 millioner kroner.Resultat per aksje ble 1,08 kroner, mot 0,62 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,76 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble 1.251 millioner kroner, sammenlignet med 795 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 974 millioner kroner.Driftsresultatet ble 787 millioner kroner, mot 608 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 777 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 8.610 millioner kroner, sammenlignet med 7.541 millioner kroner i 1. kvartal 2015. Analytikernes forventninger lå her på 8.535 millioner kroner.- For åttende kvartal på rad har vi klart å oppnå organisk omsetningsvekst imarkeder preget av sterk internasjonal konkurranse. Det har vært flerevellykkede nylanseringer, og vi ser også effekten av mange interneforbedringsprosjekter. I kvartalet var det flere viktige oppkjøp som vil styrkevår virksomhet fremover, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka i en kommentar.Her er rapporten og presentasjonen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker