Saxo: - Clinton er bedre for børsen enn Trump

Saxo Banks analytikere har sammenlignet utviklingen i S&P500-indeksen med presidentperiodene fra 1930-2015.

- Vår tilnærming er ikke å granske kandidatenes økonomiske programmer i detalj, da disse vil trolig bli betydelig endret under partimøtene i sommer. Det er for eksempel svært sannsynlig at Donald Trump vil måtte forplikte seg til å myke opp sin proteksjonistisk retorikk dersom han blir valgt som den republikanske kandidaten, skriver Saxo Bank i en rapport om det amerikanske presidentvalget. De hevder likevel at rapporten viser at demokratiske presidenter historisk sett har vært gunstigere for S&P 500-indeksen enn republikanske presidenter. (Saken fortsetter under bildet)

I snitt stiger S&P 500 med 11,38 prosent i løpet av presidentperiodens første år når presidenten er en demokrat. Når presidenten er en republikansk har S&P500 i snitt falt med 1,27 prosent i presidentperiodens første år.- Mot slutten av presidentperioden er resultatet like slående, skriver Saxo Bank i rapportenSaxo påpeker at analysen selvsagt ikke tat hensyn til en rekke andre faktorer som påvirker endringer i indeksen, for eksempel pengepolitikk, politisk tilhørighet i den amerikanske kongressen, vekstbanen, eller til og med positiv korrelasjon med andre ting som for eksempel oljeprisen.Analytikerne i danske Saxo er understreker også dette ikke er en indikator for fremtidig utvikling, men sier likevel at det vil være bedre for børsen om Clinton flytter inn i det hvite hus enn om Trump gjør det.