Slik gikk det med Seadrill i Q1

John Fredriksens riggselskap Seadrill tjente drøye 730 millioner kroner i 1. kvartal.

Børs

John Fredriksens riggselskap Seadrill melder om et resultat etter skatt på 88 millioner dollar, tilsvarende drøye 730 millioner kroner, i 1. kvartal 2016, mot 448 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 201 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,15 dollar, mot 0,86 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,00 dollar per aksje.Resultatet før skatt ble 172 millioner dollar, sammenlignet med 506 millioner dollar året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 232 millioner dollar.Driftsresultatet ble 328 millioner dollar, mot 703 millioner dollar året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 266 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 891 millioner dollar, sammenlignet med 1.244 millioner dollar i 1. kvartal 2015. Analytikernes forventninger lå her på 876 millioner dollar.2. kvartalSeadrill spår nå en EBITDA i 2. kvartal på om lag 510 millioner dollar, melder TDN Finans.Selskapet viser til at West Prospero, West Castor og West Hercules kommer av kontrakt i løpet av 2. kvartal, samt lavere dagrater på West Tellus, Sevan Brasil og West Cressida.Dette motvirkes med driftoppstart eller høyere utnyttelse på West Eclipse og West Phoenix.Driften så langt i 2. kvartal er sterk, med en hittil utnyttelse på 97 prosent.Her er rapporten og presentasjonen.

seadrill
john fredriksen
Nyheter
Børs