Varige goder drar lasset i detaljomsetningen

Svensk detaljhandel har svakere omsetning enn ventet. Det er de varige godene som drar lasset. 

Nordmenn "utvandrer" fremdeles i hopetall, som her til Nordby Supermarket på Svinesund. Foto: Scanpix
Børs

Statistiska centralbyrån melder at detaljomsetningen økte med 1,7 prosent i april sammenlignet med samme måned i 2015. Detaljsalget av forbruksvarer gikk ned med 1,4 prosent, mens detaljomsetningen for varige goder økte med 3,7 prosent. Dataene er sesongjustert.Omsetningen for detaljhandel målt i løpende priser økte med 1,6 prosent fra april 2015 til april 2016. Her falt detaljhandelen for forbruksvarer med 1,6 prosent, mens detaljomsetningen for varige goder økte med 4,2 prosent.Detaljomsetningen var uendret fra mars til april.Estimater hentet inn av SME Direkt viser ifølge TDN Finans at det var ventet en oppgang på 2,6 prosent på årsbasis og en oppgang på 0,3 prosent på månedsbasis.I løpet av de siste tre månedene, fra februar-april, falt salget med 0,3 prosent sammenlignet med foregående tremånedersperiode fra november til januar.Hele rapporten finner du her

sverige
makrotall
detaljhandel
Nyheter
Makro
Børs