3 av 4 økonomer venter resesjon

Mark Carney advarte velgerne om at det kunne skje. Nå hagler r-ordet i debattene.

Nesten 75 prosent av økonomene i en Bloomberg-undersøkelse sa de ventet at britisk økonomi vil gå inn i resesjon etter at britene takket nei til videre EU-medlemskap gjennom en folkeavstemning forrige uke.Et flertall venter også et rentekutt i 3. kvartal og tror sentralbanksjef Mark Carney i Bank of England vil intensivere markedsstimulansene.Vi vil se svakere økonomisk vekst både i Storbritannia og i EU- Om det blir resesjon eller ikke er ikke hovedpoenget. Det som er helt sikkert er at vi vil se svakere økonomisk vekst både i Storbritannia og i EU, sier makrostrateg Peter Schaffrik i RBC.Samtidig har brexit vekket inflasjonsforventningene. Schaffrik tror på høyere inflasjon på kort sikt, men ikke i det lange løp.- Dersom veksten i den britiske økonomien avtar vil vi antagelig se en «spike» i inflasjonen, men den vil flate ut igjen, mener han.