Fintech-forvalteren Fronteer Solutions har brukt de siste tre årene på utvikling. Nå lanserer de Faktorfondet Harvest som forvaltes ved hjelp av algoritmer, datakraft og kunstig intelligens.Fondet beskrives som «1.000 analytikere på boks», men uten at menneskelig psykologi spiller inn.- Vi startet Fronteer fordi vi mener at alle som sparer i fond fortjener bedre, enklere og billigere tjenester. Med lanseringen av Faktorfondet Harvest kan vi tilby vitenskapelig fondssparing til en fornuftig pris, sier grunnlegger og administrerende direktør Atle Christiansen.- De mest populære fondsforvalterne tar mellom en og to prosent i årlig forvaltningshonorar for sine globale fond. Harvest koster 0,59 prosent i året, og det er ingen gebyrer for kjøp eller salg av andeler. Det skal være ærlig, trygt og enkelt å være kunde hos oss. Har du en smarttelefon og BankID, tar det bare tre minutter å bli kunde, forteller Christiansen.Fronteer Solutions har mottatt støtte fra Norges Forskningsråd, og samarbeidet med ledende miljøer innen kvantitative metoder ved NTNU og Norsk Regnesentral. Bak Fronteer står et team med bakgrunn fra blant annet Oljefondet og gründersuksessen Point Carbon.Harvest leter globalt etter billige selskaper som kan vise til stabil utvikling over tid. Hver dag analyseres store datamengder for å overvåke muligheter og risiko i markedet.- Vår løsning handler ikke om å automatisere kortsiktige handelsstrategier eller om å være raskere enn alle andre, men om å gjøre langsiktige investeringer smartere og til en lavere risiko. Du kan kalle det «1000 analytikere på boks», avslutter Christiansen.Åge Korsvold er styreformann i Fronteer Solutions.