Aksjeroboter tjente store penger på Brexit-fallet

Aksjemegler lager ablegøyer ved meglerbordet - Foto: AP

Maskiner gjorde bedre aksjehandler enn mennesker fredag forrige uke.

Hedgefond som i stor grad bruker aksjeroboter gjorde det generelt bedre i fredagens handel etter nyheten om Brexit, skriver Bloomberg.Mens vanlige, menneskelige aksjehandlere forsøkte å redusere risikoen og tapene, lyktes mange aksjeroboter å tjene penger på de store svingningene.Lynx Asset Management, som bruker matematiske modeller til å evaluere kjøp- og salgsmuligheter, så sine verdier stige hele 5,1 prosent i fredagens handel.Capital Fund Management og Systematica Investments, to andre fond som også i stor grad bruker aksjeroboter, så sine verdier stige henholdsvis 4,2 og 1,4 prosent i fredagens handel.- Vi går nå inn i en periode med høyere volatilitet hvor markedsprisene er sensitive til større fall eller brudd ut av aksjetrender, sier grunder av Quest Partner, ifølge nyhetsbyrået.Totalt har verdier for rundt 3.000 milliarder dollar forduftet fra det internasjonale finansmarkedet etter de to foregående dagene med store fall. I dag henter markedene seg derimot noe inn igjen.