«Alt» stiger på Oslo Børs tre dager etter Brexit

Etter to dager med fall er det en liten fest på Oslo Børs tirsdag. Kanskje det ikke blir Brexit likevel?

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 1,8 prosent 583,35 ved lunsjtider tirsdag. Det er så langt omsatt aksjer for 1,23 milliarder kroner.Det er også bedre stemning på børsene i Europa. DAX i Frankfurt er opp 2,3 prosent, mens CAC 40 i Paris er opp 2,7 prosent og FTSE 100 i London stiger 2,5 prosent. En oppgang i oljeprisen på 2,8 prosent hjelper på stemningen på Oslo Børs. WTI stiger til 47,7 dollar og Brent er opp til 48,5 dollar.I tillegg begynner det nå å snakkes om at Storbritannia kan bli værende i EU likevel, slik sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 Gruppen antydet mandag. Og tirsdag mener Nordea Markets, ifølge E24, at det er 30 prosent sannsynlighet for at Storbritannia blir værende i EU.Alle tungvekterne oppStatoil stiger 0,8 prosent til 136,5 kroner, men er bare dagens 3. mest omsatte.Av de 30 mest omsatte aksjene er det bare Det norske som faller, etter meldingen om at oljeselskapet gjennomfører tiltak som gjør at 12 medarbeidere og 50 konsulenter blir overflødige.DNB er mest omsatt og stiger 1,1 prosent til 97,75 kroner. Lakseaksjene stiger og Marine Harvest er dagens nest omsatte - opp 2,1 prosent til 141,3 kroner, etter at Folktrygfondet har kjøpt mer og nå sitter med en eierandel på 10 prosent.Fisk trekkes frem som en mulig trygg havn og Salmar-sjefen Leif Inge Nordhammer uttaler til DN at han ikke er bekymret for Brexit. Salmar stiger 4,3 prosent til 247 kroner og Lerøy stiger 5,2 prosent til 408,1 kroner. Grieg Seafood er opp 4,9 prosent til 53,25 kroner. Bakkafrost stiger 3,6 prosent til 314,1 kroner.Norwegian får også et løft etter to dager med et fall på over 21 prosent. Aksjen stiger 5 prosent til 282,4 kroner. Forbrukerbanken Norwegian, som også har fått juling på børsen den siste måneden er opp 1,1 prosent til 70,5 kroner.Rett nedRem Offshore er dagens store taper og faller 56,5 prosent til 14,3 kroner etter mandagens melding om en omfattende finansiell restrukturering.Tegningsrettene i Hugo Games smeller ned 50,7 prosent og aksjen faller 6,6 prosent til 2,12 kroner. Avocet Mining faller 10 prosent på litt lavere gullpris. Gull faller en knapp prosent til 1.311 dollar. Sevan Marine melder at det har solgt sine 50 prosent i Kanfa Aragon til Sembcorp Marine for 20 millioner kroner i cash og at pengene er på konto i dag.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker