Børsene i Asia stuper

Frykt for Brexit sender børsene i Asia kraftig ned fredag morgen. (Oppdatert kl. 08.15)

Kinesisk investor. Foto: AP
Børs

Børsene i Asia faller kraftig tilbake fredag morgen. Dagen startet opprinnelig med oppgang, i kjølvannet av at optimistene tok styringen på Wall Street , men falt så etter tidlige resultater fra Storbritannia om et svakt flertall for Brexit-tilhengerne.I Japan endte Nikkei ned 7,92 prosent, mens den breder Topix-indeksen falt 7,62 prosent.Shanghai Composite faller 1,07 prosent, og Hang Seng i Hong Kong stuper 4,41 prosent.Kospi i Sør Korea svekkes 3,09 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 3,17 prosent, mens Straits Times i Singapore faller 2,07 prosent.Brent-oljen er fredag morgen ned hele 5,01 prosent til 48,36 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 5,13 prosent til 47,54 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 50,59 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.NB! Kl. 09.30 vil det bli en ekstraordinær TV-sending på HegnarTV med Trygve Hegnar!

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs