SAS melder om et resultat etter skatt på 171 millioner svenske kroner i sitt regnskapsmessige 2. kvartal 2016 (februar-april), mot 279 millioner svenske kroner i samme periode i fjor.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 307 millioner svenske kroner.Resultat per aksje ble 0,25 svenske kroner, mot 0,58 svenske kroner ved samme korsvei i fjor. Forventningen var 0,93 svenske kroner.Resultatet før skatt ble 127 millioner svenske kroner, sammenlignet med 355 millioner svenske kroner i fjor og ventet 429 millioner svenske kroner.Driftsresultatet ble 240 millioner svenske kroner, mot 458 millioner svenske kroner året før og ventet 557 millioner svenske kroner.Cash is kingDriftsinntektene beløp seg til 8.916 millioner svenske kroner, sammenlignet med 9.403 millioner svenske kroner i 2. kvartal 2015. Forhåndstipset lød på 9.083 millioner svenske kroner.- Vi legger bak oss et kvartal som resultatmessig ikke er tilfredsstillende. Det er dog gledelig at den kommersielle strategien med fokus på de frekvente reisende gir resultater og at flere kunder velger å fly med SAS, hvilket også gjenspeiles i den positive kontantstrømmen, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar.- Til tross for en kraftig redusert drivstoffkostnad bokfører vi et svakere resultat enn i fjor. Det svake resultatet påvirkes fremfor alt av tre faktorer; økt prispress, kostnader til teknisk vedlikehold og negative valutaeffekter, føyer han til.Kontantstrømmen fra den løpende virksomheten kom for øvrig inn på 2.535 millioner svenske kroner i kvartalet, opp én milliard fra samme periode i fjor.