Chartene som viser vei i Brexit-kaoset

Bankenes innlånskostnader, volatilitetsindeksen og trygge valutahavner måler "temperaturen" på kaoset som har oppstått i kjølvannet av brexit. 

Børs

PengemarkedeneFRA/OIS-spreaden er et mål på bankenes innlånskostnader i de kommende månedene. FRA står for Fed Funds Rate. OIS står for Overnight Indexed Swap .Spreaden har nå eskalert til nivåer vi ikke har sett siden 2012.

Tidlig fredag morgen hadde FRA/OIS-spreaden økt til 0,31 prosentpoeng. Til sammenligning var spreaden 0,27 prosent torsdag. Sentralbanksjef Mark Carney i Bank of England har betydelig ekstra likviditet klar.VolatilitetChicago Board of Trades VIX-indeks, den såkalte frykt-indeksen, falt noe torsdag kveld før valgresultatet var kjent og meningsmålinger tydet på at britene ville bli i EU.Indeksen måler ventet volatilitet de neste tretti dagene, og konstrueres ut fra implisert volatilitet i en rekke S&P500-indeksopsjoner. 
Intradag er vix-indeksen opp mer enn 35 prosent tidlig fredag formiddag. Trygge valutahavnerJapanske yen har styrket seg, og er den av G10-valutaene som har hatt den kraftigste oppturen. Yen har hatt den kraftigste styrkingen intradag mot vår egen oljesmurte krone, som drevet av oljeprisen også faller. Yen har også styrket seg mot amerikanske dollar.

brexit
pengemarkedsrente
valuta
Nyheter
Makro
Børs