- Det er for risikabelt å posisjonere seg for et lettelsesrally

- Det er typisk "risk-off" at investorer går inn i statsobligasjoner, sier strateg Paul Harper i DNB Markets

DNB markets i Bjørvika, Aksjer, Meglerbord, Børsen. Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets Fotograf: Eivind Yggeseth / Finansavisen
Børs
Den dårlige stemningen på Oslo Børs, med Brexit-angst i fokus. Klokken 15:12 er hovedindeksen ned 1,1 prosent til 589,42. The Sun, som er den største tabloidavisen, anbefaler på forsiden i dag leserne å stemme for å forlate EU. -Avisen har vært på riktig side av hvert parlamentsvalg siden 70-tallet. Retningen de har anbefalt leserne har vist seg å vinne, sier strateg Paul Harper i DNB Markets til TDN Finans. Han sier det ikke er noen «highbrow»-avis, men at den har høyest antall lesere og mye innflytelse.Så sent som for en uke siden tydet de fleste meningsmålinger på at ja til EU-siden hadde en behagelig ledelse, men nå sier Harper at usikkerheten er blitt større.   - Det meste på aksjefronten er i minus i dag. Det er typisk "risk-off" at investorer går inn i statsobligasjoner, sier Harper til TDN Finans. Han tror mange holder seg unna markedene til britenes avstemning er unnagjort.Han mener det foreløpig er det litt risikabelt å begynne å posisjonere seg for et tidlig lettelsesrally.       Harper minner om at bookmakernes odds fremdeles heller i retning av at britene forblir. Skulle det imidlertid bli flertall for å forlate EU, anslår Société Générale at pundet hurtig vil svekke seg 5-10 prosent mot dollar, og samtidig dra med seg andre europeiske valutaer, kommer det frem i en oppdatering tirsdag.