- Det er nokså lite sannsynlig at det blir en Brexit

I går var ikke svingningene i valutamarkedet voldsomt store.

22.06.2016
Børs

- Det er noen små bevegelser i pund og dollar, sa valutaanalytiker Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea Markets, da han gjestet HegnarTV onsdag.Han trodde det skyldtes at forventningene til en Brexit er betydelig lavere nå enn de var i slutten av forrige uke.- I dag er den implisitte sannsynligheten (red.anm: For Brexit) ca. 25 prosent blant bookmakerne, sa Eek-Nielsen onsdag ettermiddag.- Noe som forsåvidt høres fornuftig ut. Det er nokså lite sannsynlig at det blir en Brexit.Han mente markedet også hadde tatt dette innover seg.- Det som vi er litt interessant i valutamarkedet nå er at i opsjonsmarkedet setter man fortsatt en ganske høy premie på retten til å selge pund og euro. Og den er fortsatt like høy. Og det henger litt sammen med at markedet har den oppfatningen av at hvis det skulle gå mye nå, så går det mye ned. Det betyr at hvis pundet beveger seg mye i morgen(red.anm: i dag) eller fredag morgen, så vil det falle mye. Det vil neppe stige veldig mye, sa Eek-Nielsen, og pekte igjen på at man nå har bygget inn en del forventninger om at dette går bra. I det legger han at det ikke blir Brexit.Torsdag stiger pundet til det høyeste nivået hittil i 2016, ifølge Reuters,SE HELE INTERVJUET HER!

ole håkon eek-nielsen
nordea markets
brexit
pund
dollar
eu
Nyheter
Børs