Ser børsfall i OsloKnallrødt i AsiaHvor går børsen denne uken? Søndagens aksjetips på Hegnar.no. Les hele den tekniske analysen herOljeprisen i 50 dollar antall aktive borerigger i USA steg for andre uke på radBørsfall i USA Slik gikk det med de norske aksjene nedgang på Wall StreetDette skjer i dag:Makro:
  • Norge: Auksjon statskasseveksler, kl. 11.00
Annet:
  • SSB: Byggekostnadsindeks for boliger, mai 2016, kl. 10.00
  • SSB: Jernbanetransport, 2015, kl. 10.00
  • Opec: Månedlig oljemarkedsrapport
  • Bergen Group: Ordinær generalforsamling
Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,65 prosent i dag.«De asiatiske børsene, med Japan i spissen, startet uken i rødt. Investorene valgte å selge aksjer, eller redusere aksjerisikoen sin, i påvente av to viktige sentralbankmøter senere i uken (rentemøte i hhv. Fed og Bank of Japan). Det er naturlig at nedgangen i Asia vil smitte over på de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Det er ingen viktige hendelser i dag», skriver Berntsen.Det er knallrøde børser i Asia mandag morgen. Dagens børsfall er det største på to måneder, og ifølge Bloomberg News er årsaken økende bekymring for at Storbritannia vil stemme for å forlate EU.- Markedet hater usikkerhet. De fleste tror Storbritannia vil forbli i EU, men vi ser noen meningsmålinger der de som ønsker en exit overgår de som vil bli, sier markedstrateg Okasan Securities til nettstedet.I Japan endte Nikkei- og den bredere Topix-indeksen ned hele 3,5 prosent.Shanghai Composite i Kina er ned 1,2 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong faller tilbake 2,6 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 1,9 prosent. Straits Times i Singapore faller 1,5 prosent.«Oslo Børs er tilsynelatende i korreksjonsmodus. Formasjon signaliserer at hovedindeksen kan falle under 600 igjen», het det i Brent-oljen er mandag morgen ned 1,0 prosent til 50,05 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,1 prosent til 48,55 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,04 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Den største årsaken til svekkelsen er ifølge Bloomberg News og TDN Finans de ukentlige tallene fra Baker Hughes, som viste at . Det er et tegn på at fallet i amerikansk oljeproduksjon kan være over.Fallende oljepriser og økt frykt for at Storbritannia melder seg ut av EU sendte børsene over hele verden ned fredag, USA intet unntak.Dow Jones falt 0,7 prosent til 17.865,34, mens den bredere S&P 500-indeksen endte ned 0,9 prosent til 2.096,07. Dow Jones steg dermed 0,3 prosent i løpet av uken, mens avkastningen for S&P 500 var minus 0,2 prosent.Teknologitunge Nasdaq falt 1,3 prosent til 4.894,55. I løpet av uken falt indeksen med én prosent.Børsfall i OsloOslo Børs falt bredt fredag. Hovedindeksen endte ned 1,3 prosent til 604,78.Omsetningen var på 3,4 milliarder kroner.Bakgrunnen for nedturen var svak utvikling for oljeprisen,   fredag og røde børser i Asia tidligere fredag. Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)