Netfonds venter at Oslo Børs åpner relativt flatt fredag.- Gevinstsikring gav aksjefall på verdens børser torsdag. Hvorvidt investorene er ferdig med i sikre gevinster får vi svar på i dag. Når det er sagt, utefra fundamentale forhold bør børsene i Europa, inkludert Norge, åpne relativt rolig i dag. Det er ingen store nyheter på makrofronten. På selskapsfronten derimot, har Det Norske Oljeselskap meldt at det skal slå seg sammen med BP Norge. Selskapet blir med dette det ledende uavhengige oljeselskapet på norsk sokkel. Det er ingen viktige hendelser i dag.OljeprisenFredag morgen omsettes Brent-oljen for 51,65 dollar fatet, ned 0,58 prosent, mens WTI-oljen faller 0,71 prosent til 50,20 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,78 dollar ved børsslutt torsdag.USA De amerikanske børsene endte i minus torsdag. Dow Jones falt 0,11 prosent til 17.985,19, Nasdaq 0,32 prosent til 4.958,62, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,17 prosent til 2.115,48.Rundt tre aksjer falt for hver andre aksje som falt på NYSE, der 798 millioner aksjer ble omsatt. Dow Jones og S&P 500 falt dermed tilbake etter tre dager med oppgang. Førstnevnte endte onsdag over det psykologisk viktige 18.000-nivået for første gang siden april.- Jeg tror ikke dagens børsfall handler om mer enn kanskje litt gevinstsikring, sier sjefstrateg Robert Pavlik i Boston Private Wealth til CNBC.Oslo BørsDet ble en mørkerød torsdag på Oslo Børs. Fallet forsterket seg i løpet av torsdagen, i takt med fallende oljepriser. Biotek- og fiskeaksjer gikk i mot strømmen. Hovedindeksen endte ned 1,6 prosent til 612,54, mens omsetningen var på 3,6 milliarder kroner.Torsdag morgen ble det meldt at John Fredriksens Seadrill er blitt enige med noen obligasjoneiere om å . Seadrill stupte 10,2 prosent til 28,29 kroner på Oslo Børs.Bionor Pharma-aksjen endte opp 35 prosent til 0,81 kroner på Oslo Børs. På det høyeste var aksjen oppe i 1,15 kroner. Aksjen skjøt fart da selskapet meldte at journalen The Lancet HIV har akseptert de positive resultatene fra selskapets REDUC Part B-studie for publisering.Produsentprisindeks for olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning, mai (PPI)Harmonisert konsumprisindeks, maiOvernattinger, aprilPrisindeks for førstegangsomsetning innenlands, maiKonsumprisindeksen, mai (KPI)Tallene legges som vanlig frem klokken 10:00.Tyskland (08:00): KPI, maiFrankrike (08:45): Industriproduksjon, aprilItalia (10:00): Industriproduksjon, aprilUSA (16:00): University of Michigan tillitsindeks foreløpig, juniYara-aksjonærer bør få med seg at det amerikanske landbruksdepartementet (USDA) legger frem sin månedlige WASDE-rapport (World Agricultural Supply and Demand Estimates).Vi tar også med at SAS legger frem rapport for sitt regnskapsmessige 2. kvartal, mens Tussa Kraft skal presentere sin rapport for 1. tertial.