Dow Jones stupte over 600 poeng

Det ble en elendig børsdag i USA i kjølvannet av Brexit.

Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP
Børs

Det var ingen god dag på de amerikanske børsene fredag. Det var heller ingen overraskelse, da etterdønningene etter den britiske folkeavstemningen torsdag nådde investorene på Wall Street. Som kjent velger britene å forlate EU, med all den usikkerheten det medfører.Fasiten viser at Dow Jones stupte 611 punkter (3,4 prosent) til 17.399,86, det verste fallet siden 24. august i fjor. Bredere S&P 500 ramlet 3,6 prosent til 2.037,30.Teknologitunge Nasdaq stupte 4,1 prosent til 4.707,98. Det var blant de største fallene på 16 år, melder Marketwatch.com.Kursfallet rammet alle sektorer i USA, men bankene, energiselskaper, reiselivsbedrifter og industrien ble særlig hardt rammet.Fare for resesjonArif Husain, sjefen for Fixed Income hos kapitalforvalteren som har mer enn 765 milliarder dollar under forvaltning, sa i en kommentar til Bloomberg fredag at risikoen for en global resesjon har økt til over 50 prosent etter torsdagens folkeavstemming som endte med «Brexit».

wall street
Nyheter
Markedskommentarer
Børs