Advokat i Office of Legal Counsel (OLC) i USA, Karl Thompson, har bekreftet til det amerikanske transportdepartementet at Norwegians irske datterselskap Norwegian Air International ikke kan nektes en lisens til å fly til mellom Irland og USA på grunnlag av konkurrenters innvendinger, skriver The Irish Times, ifølge TDN Finans.OLC er underlagt Det amerikanske justisdepartementet.De viser til at blant annet US Airline Pilots Association og Delta Airlines har hevdet at det norske selskapet bruker sitt irske datterselskap til å ansette lavtlønnet mannskap og dermed bryter de artikkel 17 Open Skies-avtalen mellom USA og EU.Thompson har imidlertid ifølge nyhetsbyrået sagt til departementet at dersom et flyselskap ellers kvalifiseres til å motta en tillatelse, så kan USA ikke nekte selskapet lisens på grunnlag av artikkel 17 alene.