Hedgefond stadig mer bull på denne valutaen

Ikke siden 2013 har Hedgefond vært mer bull på russiske rubler.

Børs

Ifølge tall fra U.S Commodity Futures Trading Commission som er gjengitt av Bloomberg, har det ikke vært flere netto lange posisjoner i russiske rubler siden februar 2013.Fra første til andre uken i juni doblet nemlig spekulantene sine veddemål i futures-markedet på en styrkelse av russiske rubler.  Doblingen i veddemålene skjedde før rentemøtet i USA, og etter at Russlands sentralbank valgte å kutte renten med 0,5 prosent poeng til 10,5 prosent den 10.juni.Russlands sentralbanksjef, Elvira Nabjullina, er positiv til tiden fremover, men utelukker likevel ikke flere rentekutt.-Vi ser at utenlandske investorer gradvis endrer sine oppfatninger til det positive, både med hensyn til den russiske økonomien og fremtidige muligheter til å investere i russiske aksjer og verdipapirer, sa sentralbanksjefen i Russland, Elvira Nabjullina, i et intervju med CNBC i forrige uke.Den russiske finansministeren, Anton Siluanov, uttalte til CNBC i slutten av april at de tror det verste er over og venter derfor at økonomien vil begynne å hente seg inn mot slutten av året.Økonomien til Russland krympet med 3,7 prosent i 2015. IMF forventer at veksten vil falle med 1,8 prosent i inneværende år, mens en undersøkelse gjennomført av Bloomberg i april viste at konsensus tror på et noe mindre fall på 1,4 prosent.Siden rubelen nådde sitt foreløpige bunnpunkt mot den amerikanske dollaren 21.januar i år, har rubelen styrket seg med 23 prosent. I skrivende stund handles den til 64,5 rubler per dollar som fortsatt er godt over halvparten av hva den ble handlet til før oljeprisen begynte å synke sommeren 2014.  

valuta
hedgefond
investeringer
Nyheter
Makro
Børs