- I dag tillates større kursbevegelser enn vanlig før aksjer suspenderes

Børs

Like etter klokken syv fredag morgen var resultatet offisielt. 52 prosent av britene har stemt for å ta landet ut av EU. BBC kaller, ifølge NTB, nyheten et politisk jordskjelv.Nyheten går ikke upåaktet hen på Oslo Børs hvor hovedindeksen stuper 5,45 prosent til 577,62 poeng i åpningsminuttene. Et fat Nordsjøolje omsettes for 48,46 dollar, ned 4,81 prosent.- Oslo Børs har for øvrig innført «fast market rules» i dag, noe som innebærer ekstra årvåkenhet, og at de tillater større kursbevegelser enn vanlig før aksjer suspenderes for handel, skriver Karl Oscar Strøm i Pareto Securities i en mail til Hegnar.no.Han mener det er verdt å merke seg er at Sverige og Finland er stengt i dag på grunn av Midtsommar-feiring.- Det vil således være færre deltakere i de nordiske markedene, og det største kapitalmarkedet får ikke reagert på Brexit før mandag, skriver Strøm i fredagens morgenkommentar.- For investorer vil de neste dager trolig innebære det strateger liker å kalle en «kjøpsmulighet». Om historien kan lære oss noe får vi en første markedsbunn i løpet av tre dager til halvannen uke. Neppe en dag. Kan ofte være klokt å se etter tekniske tegn på at markedet tar imot før man tar større posisjoner, da eksakte bunner er vanskelig å time i forkant, avslutter Strøm.

børs
brexit
karl oscar strøm
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse