Fredag morgen ble det kjent at , og danner Aker BP.Meglerhusene reagerer med å høyne sine kursmål, og SEB og Nordea Markets gjentar ifølge TDN Finans sine kjøpsanbefalinger, og høyner til hhv. 105 og 100 kroner. Sistnevnte lå på 80 kroner før oppdateringen.SEB omtaler selskapet som «en vekstmaskin med et betydelig utbyttepotensial», og tror utbyttet kan øke til 10 kroner per aksje over tid.Aker BPs første kvartalsvise utbytte er planlagt til 4. kvartal 2016, avhengig av kreditorenes - Innvanning og utbytterNordea mener ifølge nyhetsbyrået at fusjonen er verdiinnvannende, og estimerer et kvartalsvis utbytte på 12,50 cent fra og med 4. kvartal.Dette tilsvarer rundt 4,15 kroner i året, ifølge dagens kurser.Handelsbanken har på sin side oppgradert Det norske fra salg til akkumulér, og høynet kursmålet fra 70 til 100 kroner.Pareto Securities har også oppgradert aksjen, melder Bloomberg ifølge TDN Finans, men fra hold til kjøp.Det norske stiger 5,1 prosent til 94,90 kroner i mandagens handel på Oslo Børs, og er med fjerde mest omsatte aksje.