Den høye gjeldsgraden i Kina kan trigge en større krise dersom landets myndigheter ikke klarer å håndtere situasjonen, advarer IMF, ifølge Financial Times.Kinas gjeldsgrad steg til 237 prosent av landets BNP i første kvartal. Inkludert her var gjeldsgraden blant selskaper som tilsvarte 145 prosent av landets BNP.- Gjeldsgraden er et alvorlig og tiltagende problem som Kina må ta tak i umiddelbart, sier David Lipton, spesialrådgiver i IMF, ifølge finansavisen.Han påpekte at statseide selskaper i Kina, som representerer 22 prosent av den totale økonomiske produksjonen, er ansvarlige for hele 55 prosent av gjelden blant landets selskaper.Uttalelsene kommer i kjølvannet av at IMF vil publisering sin årlige vurdering av den kinesiske økonomien på tirsdag.Den kinesiske sentralbanksjefen, Zhou Xiaochuan, har ved flere tilfeller advart om farene relatert til landets stigende gjeldsgrad.Gjeldsgraden har steget sterkt i 2015 og så langt i 2016, da Kinas ledelse tilbyr store mengder billige lån for opprettholde høy økonomisk vekst.