Det er mistanke om laksesykdommen PD (Pancreas Disease) på Marines Harvests lokalitet i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag, melder Mattilsynet.Resultater fra rutineprøver tatt ut av anleggets fiskehelsetjeneste viser at det sannsynligvis er smitte av PD på lokaliteten Austvika.Mattilsynet vil ta ut verifiserende prøver i anlegget, og varsler at de kommer tilbake med mer informasjon om hvordan situasjonen vil bli håndtert dersom disse prøvene bekrefter at det er smitte i anlegget.Austvika er ifølge Mattilsynet nabolokalitet til Eldviktaren, som fikk påvist PD i vinter. Smittet fisk fra Eldviktaren ble flyttet til Osen kommune i Sør-Trøndelag.Marine Harvest faller mandag formiddag 1,20 prosent til 139,40 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år klatret 16,56 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 50,22 prosent.