Mangemillionær og finansmann: Styrer unna britiske pund

Morten Astrup. Foto: Finansavisen.

Storm Capital-sjef Morten Astrup gikk inn i mai med lavest mulig eksponering mot pund.

Norske investorer har ståltro på at britene velger å bli i EU, men Storm Capital-sjef Morten Astrup holder seg unna britiske pund, skriver Dagens Næringsliv.- Jo mer selvsikre nei-siden blir før valget, jo større er sjansen for at ja-siden vinner. Men det er fortsatt for tett til å spå, sier Astrup til avisen.Han forteller at han nå har så lav eksponering mot pund som mulig.- Jeg gikk inn i mai med noe lavere eksponering enn vanlig i aksjemarkedet, og lavest mulig eksponering mot pund. Siden markedet allerede har stupt en god del og mye usikkerhet kommer til å forsvinne etter valget holder vi samtidig på litt mer kontanter enn vanlig og kjøper ting vi mener blir for billig som følge av usikkerheten, sier Storm-sjefen.Danske Banks investeringsvirksomhet Danske Capital har gjort en undersøkelse blant sine største investorkunder om hva de tror om fremtiden. Den viser imidlertid at ni av ti spurte norske investorer regner med at britene vil fortsette i EU.- Mange tenker nok at dette er kortsiktig støy, og at markedet overdriver de kortsiktige konsekvensene av dette. Vi tror ikke at dette har noe fundamentalt å si for norske aksjer, sier Jacob Børs Lind, som leder bordet for norske renter i Danske Capital, til DN.