Norwegian har varslet flere tusen kunder om at de vil trekke flyplassavgiften fra kortet til dem som allerede hadde kjøpt og betalt billettene sine før 1. juni. Det faller ikke i god jord hos Forbrukerombudets jurister, melder .Problemet er at Norwegian ikke har innhentet samtykke til å belaste kundenes kort med ekstrabeløpet.– Det vil være ulovlig å trekke fra forbrukernes konto uten å ha samtykke. Ingen skal inn på kontoen din uten at du har sagt at det er greit, sier fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet og får støtte fra forbrukeradvokat Ola Fæhn.– Jeg mener Norwegian må ta støyten for avgiften fordi denne billetten allerede er betalt idet man har bestilt på nettet og fått en fast pris. Da kan de ikke komme i ettertid og si at de vil ha mer.Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier de ville trekke pengene rett fra kundenes kort for å gjøre det så enkelt og effektivt som mulig for kundene. Dersom det ikke er mulig, vil selskapet vurdere alternative metoder.– Vi vil se på andre måter å kreve inn avgiften på, for staten skal ha pengene sine. (©NTB)