Oljefondet stemte mot Volkswagen-utnevnelser

Oljefondet gjorde det klart for Volkswagen at de ikke er fornøyde med selskapet ved å stemme mot lederutnevnelsene under generalforsamlingen.

Michael Sohn
Børs

Oljefondet gjorde det klart for Volkswagen at de ikke er fornøyde med selskapet ved å stemme mot lederutnevnelsene under generalforsamlingen.Statens pensjonsfond utland er den fjerde største aksjonæren i Volkswagen, som i fjor høst innrømmet å ha installert en programvare som fører til kunstig lave utslippstall for 11 millioner dieselbiler.Oljefondet stemte imot å forfremme finansdirektør Hans Dieter Pötsch til representantskapets leder. I tillegg stemte de imot alle tolv som er nåværende og tidligere ledere, deriblant Volkswagen-sjefer Matthias Müller og Martin Winterkorn, og alle representantskapets medlemmer.De ber også om en gransking for å finne ut hva ledelsen visste om utslippsskandalen, og støtter en rettslig klage mot Volkswagen fremmet av advokatselskapet Quinn Emanuel på vegne av California State Teachers' Retirement System og andre investorer. (©NTB)

oljefondet
Volkswagen
utslippsskandalen
Nyheter
Børs