Rødt på New York-børsen

Mandag peker pilen ned. Aksjonærene i Linkedin kan derimot trekke på smilebåndet.

Fire minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,39 prosent og står i 4.875,50 poeng, mens Dow Jones står i 17.831,92 poeng etter en nedgang på 0,19 prosent.Microsoft har avtalt å kjøpe Linkedin Corp. Ifølge Marketwatch er prislappen på 26,2 milliarder dollar, eller 218 milliarder kroner, kontant. Det priser hver Linkedin-aksje til 196 dollar stykket.Det er ventet at Linkedin vil beholde sin merkevare, kultur og uavhengighet. Videre vil Jeff Weiner fortsette som konsernsjef.Kilder med kjennskap til saken sier avtalen vil sluttføres i løpet av 2016.Nyheten blir tydeligvis godt mottatt på Wall Street, hvor Linkedin-aksjen hopper 48,54 prosent i mandagens førhandel.Etter at dagens børspause i Microsoft ble opphevet, faller aksjen 2,72 prosent i førhandelen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også