Sjefstrateg: Frykten vil fortsette å prege markedene

Foto: SEB (flickr)

Nedturen fortsetter på Oslo Børs.

Finanssektoren faller 2,6 prosent i Europa. Mens hovedindeksen på Oslo Børs er ned 1,2 prosent har DNB falt 2,3 prosent.Flere aktører knytter dette til brexit-frykt.- Utvilsomt, nye meningsmålinger viser økt oppslutning om brexit, sier bankanalytiker Geir Kristiansen i Fondsfinans til TDN Finans.Sjefstrateg Erica Blomgren i SEB mener det er vanskelig å si med nøyaktig hvor høy sannsynlighet markedet priser inn en brexit.- Utfallsrommet er fortsatt usikkert. Brexit-frykten vil fortsette å prege markedene, i den forstand at det vil være litt lavere aktivitet og mindre risikovilje. Vi har allerede sett en åpenbar effekt gjennom svekkelsen i pundet. Generelt får Feds rentebeslutning og denne EU-avstemningen mye oppmerksomhet, og begge deler bidrar sannsynligvis til å trekke bankaksjer noe ned, sier Blomgren til TDN Finans.Hun påpeker at den politiske risikoen på lengre sikt kanskje er det markedsaktørene frykter mest ved en utmelding.


Les også