Tele2 legger milliarder på bordet

Kjøper TDC i hjemmemarkedet Sverige for å styrke B2B-posisjonen.

Tele2 - Foto: Scanpix
Børs

Tele2 opplyser i en børsmelding tirsdag morgen at selskapet kjøper teleselskapet TDC Sweden for 2,9 milliarder svenske kroner. - Dette oppkjøpet gjør at Tele2 kan bli en sterkere spiller i det strategisk viktige B2B-segmentet i hjemmemarkedet (Sverige, journ. anm.), skriver selskapet i børsmeldingen.Grunnet transaksjonen planlegger Tele2 å gjøre en fortrinnsrettsemisjon på tre milliarder svenske kroner, opplyser selskapet videre. Kinnevik, som er selskapets største aksjonær, forplikter seg til å tegne seg for sin pro rata andel på 30,04 prosent i emisjonen. Transaksjonen ventes å være fullført innen 4. kvartal 2016, betinget av nødvendige godkjennelser fra relevante myndigheter.Les hele meldingen her!Endrer guidingTDC endrer EBITDA-guidingen til 8,4 milliarder danske kroner i 2016 etter salget av den svenske virksomheten til Tele2, opplyser nyhetsbyrået TDN Finans.Tidligere var det ventet en EBITDA på 8,8 milliarder danske kroner, inkludert den svenske virksomheten.Guidingen for utbyttet opprettholdes ifølge TDN på 1,003 danske kroner.

telekom
tele2
tdc
Nyheter
Børs