Utenlandske investorer trekker seg ut av japanske aksjer grunnet forventninger om svakere avkastning og effektene fra den negative rentepolitikken, skriver Nikkei Asian Review.I hele 144 av de 225 selskapene som inngår i den japanske Nikkei-indeksen har utenlandske investorer vært nettoselgere i perioden fra første kvartal 2015 til første kvartal 2016.For året 2015 nettosolgte utenlandske investorer aksjer for hele 47 milliarder dollar, hvilket er mer enn under finanskrisen i 2008.Det er første gang på syv år hvor utenlandske investorer er nettoselgere på den japanske børsen.Eksempelvis har utenlandsk eierskap i Toyota falt med rundt fire prosent til 26 prosent i løpet av det siste året.Mitsubishi UFJ Financial Group, en av Japans største finansinstitusjoner, har samtidig sett et fall på tre prosent til 37 prosent.