- Markedet har posisjonert seg mye i forhold til meningsmålingene. Dersom Storbritannia forblir i EU vil det komme et lettelsesrally, sier Niels From, leder for aksjeanalyse i Nordea Markets i København, ifølge Bloomberg.Analysegruppen tror med det at valget kan representere en god kjøpsmulighet.Nordea tror det er 60 prosent sannsynlig at de britiske øyene velger å forbli i EU, og anbefaler dermed å stå klare på kjøpsknappen rett i etterkant av resultat, dersom deres antagelse viser seg å være riktig.- Ved et ”ja” vil både pundet og risikofylle aksjer umiddelbart stige fra start, sier From til nyhetsbyrået.Samtidig understreker analysegruppen at oppgangen kun vil være kortvarig, da det globale aksjemarkedet har mange risikofaktorer å tilpasse seg til i månedene fremover, inkludert det amerikanske presidentvalget.Dersom Storbritannia velger å trekke seg ut at EU, vil det samtidig bidra til en styrkelse av norske og svenske kronen da disse valutaene vil representere en trygg havn for kapital som på ny vil frykte for euroen og pundet, sier From.