Borregaard får nye millioner til forskning og utvikling

Innovasjon Norge har tildelt 12 millioner kroner til Borregaards forskningsprosjekt for å produsere skreddersydd sukker til biologisk drivstoff.

Borregaard fabrikker. Foto: Morten Holm / SCANPIX.
Børs

Prosjektet «Value added sugar plattform» går ut på å utvikle produkter fra sukker med høy verdi. Det er en videreutvikling av Borregaards egenutviklede BALI-konsept, som produserer lignin og sukker fra biomasse som blant annet kan brukes til å produsere bioetanol.Produktene fra denne prosessen kan blant annet erstatte oljebaserte alternativer.Støtten fordeles over fire år, og Borregaard skal samarbeide med universiteter og teknologileverandører i forskningsprosjektet.Borregaard har tidligere i år mottatt 20 millioner kroner i støtte fra Norges forskningsråd til samme prosjekt.Den tidligere cellulose- og papirprodusenten har de siste årene utviklet seg til en stor produsent av avanserte og miljøvennlige biokjemikalier og biomaterialer fra fornybare og naturlige råvarer. (©NTB)

borregaard
innovasjon norge
biodrivstoff
Nyheter
Industri
Børs